RADIO PINEDA

RADIO PINEDA

http://www.radiopineda.cat/ca/front/noticies/detall/id/4305

Inaugurat a Pineda el Campionat Mundial de Touchsparring que es celebra fins dissabte

Aquest matí s’ha fet la inauguració del Campionat Mundial de Touchsparring que es celebra a Pineda fins dissabte. En aquest campionat, hi participaran 200 esportistes de diferents països d’arreu del món, alguns molt llunyans, com ara Malaysia, Etiopia, Iran, Nepal i Argentina, entre altres. La inauguració ha anat a càrrec del president de l’Associació Internacional WASCO i la regidora de Comerç Consum i Turisme, Carme Aragonès.

Les primeres hores del campionat s’estan veient afectades per la vaga de controladors aeris a França i Itàlia i també per problemes de visats amb alguns països. Així ho ha explicat Gianni Sarrizzu, President de l’Associació Internacional WASCO. Tots els seus participants estan allotjats en hotels de Pineda i així també contribueixen a la dinamització econòmica i turística de la població. La regidora de Comerç Consum i Turisme, Carme Aragonès, ha destacat la importància de podeur acollir tornejos com aquest, ja que reverteixen en l’economia local, hotelers, comerciants i restauradors.

I pel que fa al vessant estrictament exportiu, es tracta d’una modalitat esportiva d’Arts Marcials no olímpic en què s’ensenya la disciplina i l’autocontrol, ja que la finalitat és tocar al contrincant però sense colpejar-lo. La competició es fa al pavelló Nino Buscató de Pineda amb entrada gratuïta. Els campionats es fan fins dissabte de 9 a 1 del migdia i de 3 a 7 de la tarda.

L’esdeveniment esportiu està organitzat per l’empresa Sit Evens Group Incomming que té la seva seu a Pineda.